CSERHÁTSURÁNY ÖNKORMÁNYZAT EGÉSZSÉGÜGYI ALAPELLÁTÁS FEJLESZTÉSE – ÉMOP-4.1.1/A-12

Cserhátsurány Község Önkormányzata

Megújult a rendelő Cserhátsurányban

 Az ÉMOP-4.1.1/A-12 számú CSERHÁTSURÁNY ÖNKORMÁNYZAT EGÉSZSÉGÜGYI ALAPELLÁTÁS FEJLESZTÉSE nevű pályázatán elnyert 59.725.764 Ft–nak köszönhetően befejeződtek a Nógrádi település orvosi rendelőjének felújítását célzó munkálatok. A cserhátsurányiak régi vágya vált ezzel valóra, hogy végre kényelmes, modern és akadálymentesített környezetben intézhessék egészségügyi ellátásukat a lakosok.

Európai Unió és a Magyar Állam támogatásának köszönhetően 2015. október 06.-án került átadásra a felújított rendelő.

Az 1940-es években épült családi ház, többszöri bővítésen, átalakításon és funkció váltáson esett át. 2001-ben nyerte el jelenlegi formáját az épület. 1962-től külön bejáratú, Orvosi rendelőként és Védőnői Tanácsadóként üzemelt. A pályázat keretében, az Orvosi rendelő és az ingatlanhoz tartozó melléképülete valamint az épületek közötti udvar került felújításra. A főépületen, valamennyi fogyatékosságra kiterjedő komplex akadálymentesítést lett kivitelezve. A melléképület is felújításra került. Az udvaron, térkő burkolat készült, akadálymentesített parkolóval.

Az épület teherhordó szerkezetét és tartószerkezetét a felújítások nem érintették. A meglévő fa nyílászárók cseréjére is sor került valamint akadálymentesített WC is készült.


A Műszaki leírás ide kattintva megtekinthető. (PDF nyitásra alkalmas program szükséges)A munkálatokról készült képek: