Cserhátsurány Önkormányzati Konyha

Cserhátsurány Önkormányzati Konyha
Székhely: 2676 Cserhátsurány, Szabadság út 28.
Telefonszám:+36-35-549-010
E-mail: onkormanyzatikonyha@gmail.com
Élelmezésvezető: Viktorné Benkó Zsuzsanna
Telefonszám:+36-35-549-010, +36-20-412-36-42
E-mail: benkozsuzsi41@gmail.com

A Cserhátsurány Önkormányzati Konyha 1988-ban kezdte meg működését egy 18. században épült, festői környezetben lévő barokk stílusú kastély-épületben. A Simonyi-kastély néven jegyzett épület az akkori földbirtokos Sréter család tulajdonába került. Híres leszármazottjuk Sréter János a Rákóczi szabadságharc dandár tábornoka volt. A családnál udvari lelkész és házitanító volt Tessedik Sámuel Evangélikus lelkész és pedagógus. Mellszobra az épület melletti parkban található a több száz éves hársfák árnyékában. Épületünk az Országos Kéktúra útvonala mellett található.

Konyhánk fő tevékenysége a közétkeztetés. Gondoskodunk az óvodás és az iskolás gyermekek napi háromszori étkeztetéséről, biztosítva az életkoruknak megfelelő egészséges táplálkozást. Az településen lévő intézmények dolgozóit és a szociális otthon tagjait napi egyszeri meleg étellel látjuk el. Ezen felül naponta szolgálunk ki intézményen kívüli vendégeket: Cserhátsurány lakosait és a községünkben dolgozó vendégeket is. A szolgáltatást igénybe vevőknek lehetőségük van helyben elfogyasztani az ebédjüket vagy elvitelre is kérhetik. Beteg vagy idős fogyasztók igényelhetik az öregotthonban az étel házhoz szállítását.

Intézményünk vállalja még a családi, baráti rendezvények, ballagások, osztálytalálkozók lebonyolítását is előre egyeztetett időpont alapján.

A HACCP minőségbiztosítási rendszer az intézményünkben is bevezetésre került, mely garantálja, hogy az ételeink anyagai a beszerzéstől az asztalra kerülésig az előírásoknak megfelelnek.

Ételeinket a lehető legnagyobb körültekintéssel kiválasztott, főleg hazai, minőségi alapanyagokból készítjük. Különös gondot fordítunk a húsfélék frissességére, zöldségeknél és gyümölcsöknél a nyomon követhetőségre és az egészségügyi várakozási idő betartására.

Kiváló és szakmailag is elismert munkacsoport végzi az alapanyagok előkészítését, készre főzését és adagolását.

Minden héten közzétesszük a következő heti étlapot, mely kínálatból bárki választhat.

Kedves olvasó, térjen be hozzánk egy ebédre – szeretettel várjuk!

Fontos számunkra az elégedett étkező. Változatos étrenddel, házias ízekkel és kedves kiszolgálással várjuk vendégeinket!


Konyha